Als ervaringsdeskundigen hebben we bij Enjoy-Cake bijna elke mogelijke situatie meegemaakt, en we delen graag wat waardevolle tips met je!
Voor bruiloften met een groot aantal gasten kan het aansnijden van de bruidstaart een tijdje duren, waardoor het je planning kan vertragen. Een handige oplossing is het maken van extra aansnijtaarten voor in de keuken. Deze taarten, zonder decoratie maar wel in dezelfde smaak en kleur als de bruidstaart, worden van tevoren al gesneden en op bordjes geplaatst. Het bruidspaar snijdt dan de echte taart aan voor de foto, terwijl de locatie alvast gebak kan uitdelen. Een win-win situatie voor alle betrokkenen!
Het aantal zoetigheden op de sweettable hangt vooral af van het tijdstip van de dag. Vlak voor het diner kun je bijvoorbeeld kiezen voor 2 sweets per persoon, terwijl gasten ’s middags vaak meer trek hebben en je dus kunt overwegen om 3 kleine sweets per persoon te serveren.
Bij het plannen van de sweettable is het belangrijk om de gasten in gedachten te houden. Vaak kiezen we voor een prachtige aansnijtaart voor de foto, maar het is slim om deze niet mee te tellen voor je gasten. Op die manier voorkom je dat ze moeten kiezen tussen een groot stuk taart of een kleine lekkernij, zoals een macaron. Wees ook niet te zuinig met het aantal zoetigheden. Een schaal met slechts 10 sweets oogt al snel weinig, terwijl 15 tot 20 sweets een complete beleving bieden.
Overweeg eens om een tafel vol met verschillende taarten aan te bieden, elk met hun eigen smaak. Denk aan klassiekers zoals appeltaart en cheesecake, maar ook aan verrassende smaken zoals red velvet en chocolade. Je kunt ook kiezen voor meerdere kleinere bruidstaarten in plaats van één grote, elk uniek maar toch passend bij elkaar als geheel.
Als er veel kinderen op de bruiloft zijn, bedenk dan dat ze vaak maar een klein stukje taart eten. Maak ze extra blij met hun eigen cakepop, mini cupcake of andere kleine lekkernij. Dit vermindert ook het risico op ongelukjes met hun prachtige bruidskleding 😉.
Aarzel niet en neem contact met ons op!